Avero Achmea Zorgverzekering Review

In de gezondheidszorg zijn er de laatste jaren heel wat veranderingen geweest. Voor 2006 werd er nog gebruik gemaakt van het ziekenfonds, de particuliere- en ambtenaren zorgverzekering. Deze verschillende verzekeringen heeft de overheid in 2006 afgeschaft. De overheid heeft daarvoor in de plaats een verplichte basisverzekering ingevoerd. Alle inwoners van Nederland moeten minimaal een basisverzekering zorgbehandeling hebben. Iedere zorgverzekeraar heeft deze basisverzekering. Een zorgverzekeraar mag een inwoner van Nederland bij het aanmelden nooit weigeren. De basisverzekering is bij alle zorgverzekeraars aan elkaar gelijk. In de basisverzekering worden ongeveer 95% van alle kosten die u kunt hebben vergoed. De zorg, die vanuit de basisverzekering wordt vergoed, wordt door de overheid jaarlijks bepaalt.

Verplicht eigen risico

In 2008 heeft de overheid een verplicht eigen risico ingevoerd. Ondanks dat dit verplicht eigen risico bijna jaarlijks wordt verhoogd, blijft het in 2017 gelijk aan dat van 2016. In 2017 bedraagt dat ook €385,-. U zal dus de eerste € 385 van uw zorgkosten uit de basis¬verzekering zelf moet betalen. Er wordt veel over het eigen risico geklaagd. Tegenwoordig zijn er veel mensen die niet meer naar de dokter gaan omdat ze de kosten niet kunnen betalen. Er zijn personen die vanuit de tweede kamer zeggen dat het beter is het verplichte eigen risico af te schaffen. Bij veel zorgverzekeraars kan men het eigen risico gespreid betalen of een betalingsregeling afspreken.

Overstappen

Rond de jaarwisseling wordt er op de tv veel reclame gemaakt over de zorgverzekeringen. Het is dan mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Laat u niet alleen verleiden door de lage premie. Indien u wilt overstappen moet u naar het hele pakket kijken dat u kunt verwachten. Daarvoor moet u er meerdere zorgverzekeraars met elkaar vergelijken.

Avéro Achmea

Indien u kiest voor de zorg van Avéro Achmea dan heeft u, als u de Basisverzekering Zorg afgesloten heeft, via de zorgbemiddeling altijd snel toegang tot de beste zorg. Het maakt hierbij niet uit of u als Basisverzekering ZorgPlan Natura of ZorgPlan Restitutie heeft. Voor de eerste betaalt u minder premie, bij de tweede is de keuzevrijheid groter. Avéro Achmea heeft met bijna alle zorgverleners afspraken gemaakt (gecontracteerde zorgverleners). De zorgverleners zijn bijvoorbeeld ziekenhuizen, fysiotherapeuten en tandartsen. Bij de verzekering die u afsluit zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Het eigen risico gespreid betalen

Bij Avéro Achmea kunt u niet van tevoren gespreid betalen. Dat is mogelijk als u onkosten heeft gemaakt. U kunt zelf met Avéro Achmea afspreken om een ontvangen eigen risico factuur gespreid te betalen. U moet wel akkoord gaan met een automatische incasso en het bedrag in maximaal 12 maanden af te lossen.

Aanvullende verzekering

Een basisverzekering dekt ongeveer 95% van alle kosten. Indien u dat niet genoeg vindt kunt een aanvullende verzekering afsluiten. De aanvullende verzekeringen van Avéro Achmea behoren tot de beste van Nederland. U kunt daarbij kiezen uit Intro, Start, Royaal en Excellent. Indien u de allerbeste aanvullende verzekering wilt hebben dan moet u Excellent nemen. De dekking is zeer compleet. U zal voor de inschrijving wel een vragenlijst moeten invullen over de behandelingen de u de afgelopen jaren ondergaan heeft.

Tandarts

Indien u ouder dan 18 jaar bent en u wilt uw gebit goed verzekeren dan kunt u een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Daarbij kunt u kiezen uit T Start, T Extra, T Royaal en T Excellent. Voor T Royaal en T Excellent is er een medische selectie.

Scroll to Top